diumenge, 12 de maig de 2019

El vent sempre bufa a favor

Cavall Fort publica El vent sempre bufa a favor al número de la primera quinzena de maig. Està basat en un fet real a les Terres de l'Ebre. El vent fa volar el feix de bitllets que duu un home per pagar els treballadors. Tot i l'escampada, el poble l'ajuda a trobar-los tots. Tots!
     Aquest fet em va inspirar el conte basat en la confiança. I vaig fabular una segona part: l'home, que mena una cooperativa agrícola, com a retorn, munta un quiosc de venda de fruites i verdures self-service, on el comprador se serveix i paga, sense contrapart. Pura confiança.
     El cas és que, després d'escriure'l, aquesta fabulació es va fer realitat. El bo de l'Eduard Solà, company d'Unió de Pagesos de Gurb (Osona), va posar un quiosc self-service de calçots. Confiar sempre ens fa mes forts que no pas desconfiar.
     Teniu el conte publicat aquí també, a la pàgina del blog. Amb les tres il·lustracions d'Albert Asensio, al qual li agraeixo la confiança de cedir-me-les. Per tancar el cercle, descobreixo que Asensio és d'Horta de Sant Joan (Terra Alta).

Albert Asensio. Cavall Fort, maig 2019