dijous, 16 d’agost del 2012

Can Cervera




Sempre quedaran primeres vegades. De cada ínfim batec de vida en fem un niu amb un llibre de natura a la mà. La descoberta rau en traslladar els coneixements de la guia a les observacions, i viceversa. Els dibuixos de l’artista i naturalista Toni Llobet François a Flora i fauna del Parc Natural del Montseny, ens han fet augmentar l'experiència al càmping Can Cervera.
     Acabat el plat de dinar, entre les dues i les tres, arriba aquí dalt, cada dia puntualment, l’oreig del migdia. Fa de les hores de sol més aclaparadores les més fresques del dia. Entre les flors de la pastanaga borda —fa honor al nom quan l’arrenques i n’ensumes l’arrel—, trobem una llagosta d’ales blaves. Descobrim que l’és perquè la fem saltar i desplega el cel de primavera que té guardat a dins.
     Mentre fem les postres, a l’alzina de davant, un gaig salta barroerament sobre branques que en prou feines l’aguanten. És gros i el distingim per les plomes tacades de blau —és el del dibuix de la portada.
     L’estiu és el temps de les papallones i aquí tenim un prat magnífic. Hem vist papallones de color... blau, és clar. També, al prat, la papallona de l’alfals, que té les puntes de les ales negres i l’interior grog d’oli amb dos ulls negres a les ales davanteres i dos més ataronjats a les posteriors. Ahir, al Turó Gran vam veure dues papallones ensangonades flirtejant... I així, anem de descoberta en descoberta.